auspair.blogg.se

En månads uppdatering för jag är bra

Mån 19 Feb


Redan på Måndagen mötte jag Ethan, en av de jag träffade på festen, och vi käkade lunch tillsammans på ett ställe som heter Coventry Village. Vi gick omkring en stund och kollade in affärerna innan vi hämtade Ava från skolan och åkte hem. Ava visade Ethan hur man gjorde slime, men han kunde inte stanna så länge för han var tvungen att åka vidare.


Tis 20 Feb


Tisdag mötte jag en av au pairerna, Lisa Marie, på en galleria som heter Garden City. Det var en jättestor galleria som vi mer eller mindre gick vilse i. Vi åkte dit för att se Maze Runner filmen på bio, men eftersom den tredje personen vi skulle se filmen med, Jenny, inte kunde komma gick vi aldrig på bio utan istället gick vi omkring och små shoppade lite. Bland annat köpte jag en bok till Ava, A Series Of Unfortunate Events, eftersom hon gillar den serien på Netflix, samt det jag behövde för att göra 3D bubblor, vilket vi gjorde på kvällen! Vi spenderade även typ en timme på Lush och fick diverse gratis prover, masker, och scrubbar.


Ons 21 Feb


På Onsdag åkte jag för att käka lunch med Yaebsira, en annan person jag träffade på festen. Vi käkade hamburgare på Grill’d, innan jag åkte hem för att hämta Ava. På kvällen lagade jag mat, lamm biff och sallad, och blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Jag har börjat lära mig att laga mat faktiskt!


Fre 23 Feb


Den första fredagen efter partyt var jag ledig, och gick därför ut på kvällen. Blair, ytterligare en av Daniels kompisar, hade lovat att ta med mig ut för att käka middag och sedan gå till en bar som hade en minigolf bana. Vi käkade på en liten asiatisk restaurang, och gick sedan vidare till Holey Moley, baren vi skulle spela minigolf på. När vi kom dit fick vi varsin golfboll och blev tilldelade en av de tre banorna. Egentligen skulle man bara spela en bana, men vi var lite busiga och spelade aldrig sista hålet, så vi spelade alla tre banorna! Jag sopade banan med stackars lilla Blair, och eftersom jag vann bjöd han mig på en drink på hans favorit bar. När kvällen började gå mot sitt slut spelade vi lite biljard, och sedan tog jag tåget hem. Tågen i Australien fungerar inte riktigt likadant som i Sverige, för de öppnar inte dörrarna om man inte trycker på knappen, men det visste inte jag så jag missade min tågstation. Jag fick snällt gå av på nästa station, och väntade ca 30 min på att Daniel och Josh skulle komma och hämta mig. De skjutsade mig tillbaka till min tågstation, så att jag kunde hämta min bil och åka hem.

 

Lör 24 - Sön 25 Feb


Lördag var en slö dag som jag spenderade hos Ethan. Rachel och Ava åkte iväg tillsammans med några vänner till Mandurah, men jag stannade hemma för att Ethan hade lovat att laga mat åt mig. Först åkte vi och handlade, och sedan åkte vi hem till honom där jag fick träffa hans bröder. Vi lagade dorito panerad kyckling till lunch, och gjorde en nudel och kyckling wok till middag. Där emellan kollade vi lite på film och pratade. På kvällen kom det dit lite folk för att fira att Callum, en av Ethans bröder, sålt en trasig bil som stått utanför deras hus i flera år. Jag åkte dock vidare för att hämta Jess på hennes gridiron presentation night, då jag hade lovat sedan tidigare att vara taxi åt henne. När vi kom dit träffade jag en massa folk från hennes lag, och vi hade roligt fram tills stället vi var på stängde. Då körde jag henne hem, och sedan sov jag där för jag hade ingen bil. Dagen efter tog jag tåget hem, och gick cirka en timme eftersom ingen kunde hämta mig. Det var okej dock, det var trevligt väder och en rätt trevlig väg att promenera.


Tis 27 Feb


På tisdag var det parkour på schemat! Ännu en av Daniels vänner (stjäl man en måste man stjäla alla!) som heter McLane (jupp, det är hans förnamn) hade lovat att han skulle ta med mig till en park för att lära mig parkour. Han hämtade mig i sin bil, och tog med mig till sin favorit park där vi värmde upp. Sedan satte vi av längst gatorna för att hitta saker att hoppa och klättra på. Först hittade vi en liten kant att hoppa upp och ner på, bara för att öva på hur man hoppade på rätt sätt, och sedan hittade vi två kanter att hoppa mellan! Det var svårt först, för jag ville inte råka skada mig, men så fort jag släppte rädslan att jag skulle göra illa mig på kanten klarade jag av att göra hoppet. När vi hoppat några gånger gick vi för att hitta saker att klättra på istället, och vi klättrade upp för en vägg, och hoppade över en kant ett par gånger. För att träna våra (mina) muskler gjorde vi det låååångsaaaamt, vilket var lite jobbigt, men vi klarade det! På vägen tillbaka till bilen hittade vi en stoppskylt som jag visade honom hur man gjorde en poledance spin på, och vi snurrade lite innan vi åkte för att hitta någonstans att äta. Av en ren slump hittade vi en bar som sålde billiga stekar och pommes, så vi bestämde oss för att äta där, och spelade biljard medan vi väntade på maten. Tyvärr förlorade jag, men det var okej, för steken var väldigt god!


Fre 2 - Lör 3 Mars


Fredagen den 2dra Mars kom Ed Sheeran till Perth. Jag och Leandra hade biljetter, så strax innan 3 tog jag mig hem till henne för att göra mig redo för konserten, och vid ca 5 började vi röra oss mot Optus Stadium, vilket var vart konserten skulle hållas. Vi kom dit ca en timme innan konserten började, och såg Fergus James och Missy Higgins som förband. De var okej, men inget super speciellt. Vid nästan 9 på kvällen kom Ed ut, och jag kan inte säga annat än att konserten var underbar. Det var lite synd att vi hade sittplatser och inte kunde dansa, men vi hade kul och sjöng tills vi knappt kunde prata båda två. Det var ca 5000 pers där dock, så efter sista låten började vi röra oss nedåt så att vi kunde ta första bästa tåg ut, men encore låten var Shape of You, och den ville vi höra så vi tog oss ut igen några våningar ner och dansade till den. Den andra encore låten kände ingen utav oss igen, så vi kastade oss ner för alla trappor och åkte hem till Leandra, där jag spenderade natten. Morgonen efter slö tittade vi på tv en stund, innan jag åkte hem. Jag jobbade lördag kväll, men både jag och Ava var rätt trötta, så vi spenderade kvällen med att kolla på film.

 

Sön 4 Mars


Söndag jobbade jag igen, och eftersom Rachel jobbat natt och ville sova på morgonen bestämde jag mig för att Ava och jag skulle åka och göra något. Rachel hade lämnat 20$ för mig att göra något med, så vi åkte till en reptil park! Där kollade vi på ormar, ödlor, kängrur, påfåglar, rävar, dingos, krokodiler, och diverse andra djur. Vi kom dit när de öppnade vid 10, och fick hålla i ormar, klappa ödlor, och se krokodilerna bli matade. Ava ville inte gå när vi sett allt dock, för hon ville klappa ormarna igen, så vi stannade en stund till. Hon klappade dem igen, och sedan igen… och igen… det slutade med att vi stannade där tills de stängde, 6 timmar senare, och jag blev kompis med en av killarna som jobbade där, James. När vi kom hem strax efter fyra gick vi över till Pete och Carrol för att låna deras pool, och blev bjudna att stanna och käka middag. Jag tackade gladeligen ja till det erbjudandet eftersom Carrol lagar underbar mat. Efter maten kollade Ava på en film, sedan gick jag hem och la henne. Leandra, Daniel, och Josh kom över en stund senare och spelade lite kort med mig, och sedan gick jag och la mig.

 

Mån 5 Mars


Måndag var ledig dag för Ava, så jag lät henne sova så länge hon ville. När hon gick upp dock packade jag lite lunch och vi åkte iväg till Faulkner “Volcano" Park. Jag hade kollat in lite olika parker i Perth som jag tyckte verkade roliga, och vulkanen intresserade mig så jag drog med mig Ava för att åka dit att kolla, även fast hon sa att hon inte ville. Väl där smsade jag Leandra och frågade om hon ville komma och kolla på vulkanen också, och det ville hon, så vi satt och pratade några timmar medan Ava lekte med de andra barnen som var där. Ava hittade en pojkvän vid namn Rocko, och hon ville INTE åka hem tills han åkte. Den planen funkade för mig, för ju längre hon var underhållen i parken desto mindre behövde jag underhålla henne när vi kom hem. Lyckligt barn = lycklig au pair!

När han tillslut behövde åka hem åkte vi också. Ava var varm igen och ville bada, så vi gick över till Pete och Carrol igen. Ännu en gång frågade de om vi ville stanna på middag, och jag tog med köttbitarna jag tänkte göra till middag så att Pete kunde grilla dem. Det kändes inte som att jag snyltade lika mycket när jag hade tagit med eget kött. Leandra kom också över och badade med oss, käkade middag, och sedan kom alla tre över till mig för att spela kort när jag lagt Ava, precis som dagen innan.


Tis 6 Mars


Tisdag var skoldag igen, men Rachel var ledig så hon sa åt mig att gå och lägga mig igen, vilket jag gladeligen gjorde. Runt 10 åkte jag för att klättra med Ethan, vilket var väldigt kul. Det var ett tag sedan jag klättrade, så jag blev väldigt trött, men det var den bra sortens trött. När vi båda kände att vi knappt kunde röra oss längre åkte vi hem till Ethan där han trollade fram lite mat till oss. Så bra med en kompis som pluggar till att bli kock! Vi lyssnade till hans bror Callums berättelser från när han jobbade på karnevalen en stund,  innan jag skjutsade Ethan till jobbet och åkte hem.


Ons 7 Mars


Själva dagen på Onsdagen var rätt normal, men på kvällen skrev Leandra och frågade om jag ville gå och se Black Panther med henne. Det ville jag gärna. Så vi åkte dit, och filmen började 21.20. Vi hittade inte riktigt vart biografen var först, och gick omkring och irrade ett bra tag innan vi insåg vart vi skulle. Det gjorde inget att vi var lite sena, vi fick ändå se en massa reklam innan filmen började. Vi båda tyckte att filmen var väldigt bra, och när vi kom ut såg vi ett McDonalds som bara skrek att den ville att vi skulle komma och äta där. Tyvärr var det sent nog att bara drive through:en var öppen, och vi hade den briljanta idén att se om vi fick komma igenom i en kundvagn. Tekniskt sett var vi i ett fyrhjuligt fordon (typ) så vi borde ha fått komma igenom, men det tyckte inte de som jobbade där. Vi provade även att gå igenom, men det ville de inte heller, så vi gick snällt tillbaka och hämtade min bil och körde igenom som man ska. Efter varsin äppelpaj skjutsade jag Leandra tillbaka till hennes bil, och sedan åkte jag hem och la mig!

 

Tors 8 Mars


Torsdagen åkte jag upp till Midland Galleria och käkade lunch med James, killen från reptil parken. Vi käkade varsin stek på en liten restaurang som heter Hogwash, och käkade sedan churros som efterrätt på San Fran Churro. Vi gick omkring och pratade en stund, men runt 17 började han sitt jobb så han var tvungen att åka hem.


Fre 9 Feb


På partyt Daniel tog mig till träffade jag en tjej som heter Jessica som jag trivdes väldigt bra med, så på Fredagen hade vi bestämt att vi skulle gå ut och käka middag och ta några drinkar tillsammans. Medan jag satt och såsade på förmiddagen dock kom Reese på sin motorcykel, och jag fick följa med på den till affären och tillbaka.

 

När vi tagit oss hem kom Rachel och Sandy, och plockade upp en flaska champange, några champagneglas, och sa åt oss alla att sätta oss i bilen. Det var en bil jag inte kände igen, men jag gjorde som de bad och satte mig i bilen med ett champagneglas. När vi alla satt oss i bilen blev vi informerade (av en väldigt exalterad Rachel) att hon köpt en ny bil, så nu har vi två bilar igen! Vi åkte med vår champange till biltvätten och tvättade den nya bilen så att den sken, och sedan åkte vi förbi en affär och köpte lite mer vin och champange.

När vi kom hem gick jag över till Daniel och Josh och frågade dem om de kunde skjutsa mig till och från tågstationen den kvällen så att jag kunde dricka lite, och de sa att det var okej. Jag fick lite av den hembrända bourbonen som Reese hade tagit med sig, och sedan åkte jag för att träffa Jessie. Vi möttes vid tågstationen i Perth city, och gick över till Northbridge, vilket är området med barer och nattklubbar i Perth. Vi käkade på en liten mexikansk restaurang och pratade en lång stund innan vi promenerade runt området, och tillslut hamnade vi på en liten trevlig bar där vi drack några glas rum och cola. Vi fortsatte prata ett bra tag, tills vi bestämde oss för att åka hem strax efter midnatt. Daniel och Josh kom och hämtade oss och skjutsade hem först Jessie och sedan mig, och när jag kom hem firade fortfarande Rachel, Reese, och Jess. Jag dansade en stund med Rachel, innan dansmusiken slutade och vi satte oss ner och bara pladdrade ett tag. Det blev inte sovdags förrän ca 3-4 på morgonen, men vi hade roligt.


Lör 10 - Sön 11 Mars


Lördag var det upp vid 7, och göra sig iordning och packa alla grejer. Det var CAMPING på g, vid en liten sjö som hette Honeymoon Pool. Jag, Leandra, Ethan, Blair, och Travis skulle iväg och campa, och vi hade planerat att vara på vägen vid senast 9. Leandra plockade upp mig från mitt hus vid ca 8, och vi åkte till Ethans hus för att packa alla våra grejer i Travis bil, och vi svängde ut därifrån vid exakt 9! Det tog ca 2 timmar för oss att komma dit vi skulle, och vi lyckades hitta en bra plats att sätta upp vårt tält på. Travis hade kört, men Blair och Ethan hade druckit öl på resan dit, så det var lite små dragna. Det tog inte lång tid för Travis att dra i sig lite billigt vin och joina dem, och jag och Leandra hade varsin cider, innan vi gick för att hitta en plats att bada. Det var kallt i vattnet, men det var roligt att bada ändå.

När vi kom tillbaka till vårt tält märkte vi att klockan inte var speciellt mycket, så vi bestämde oss för att åka till en damm istället för att sätta oss och bli aspackade mitt på dagen. Leandra hade dock inte sitt körkort med sig, och pojkarna var liiite för fulla för att köra, så det blev jag som satt bakom ratten. Travis satt i passagerarsätet och skulle leda mig rätt, men han missade en sväng, så istället för en 20 min väg till dammen körde vi en timme och hamnade i Collie, en liten stad mitt ute i ingenstans. Väl där käkade vi lite på McDonalds, och sedan utforskade vi den lilla staden Collie. Det fanns inte mycket att se, men det var roligt ändå.

På vägen tillbaka såg vi till att komma rätt, och faktiskt hitta till dammen. Där fanns det en massa stenar och träd att klättra på, vilket vi gjorde, och vi tog en del bilder.

På kvällen lärde jag gänget spela Banka Bäver (aw yes, banka bäver tar över Australien!) och vi spelade det ett tag innan de lärde mig och Leandra Presidents and Assholes. När vi tröttnade på kort gick vi på äventyr i en nattsvart skog, och Leandra föll och fick ett vackert blåmärke över typ hela låret. När vi konstaterat att det enda som fanns var skog, tog vi oss tillbaka och fortsatte spela kort. Två snubbar kom och joinade oss efter ett tag, Ollie och Arnol, och det visade sig att de var backpackers från England och Frankrike, och efter att de spenderat typ en timme med oss tog de med oss till deras lilla tält cirkel, där de var ca 10 backpackers. En av snubbarna där hade varit i Sverige, så vi sjöng Små Grodorna tillsammans, och en annan av killarna försökte lära mig lite franska. Nästan prick 3 försvann alla backpackers in i sina tält för att sova dock, så vi gick tillbaka vi med. Jag var den som var mest nykter, så jag fick halvt bära Travis samtidigt som jag ledde Leandra tillbaka. Efter att ha fått några koppar vatten i Travis och Ethan fick jag dem att gå och lägga sig, och jag började städa upp efter oss medan jag tvingade Blair och Leandra att dricka vatten. Ca 5 på morgonen lyckades jag ta mig ner i min sovsäck och somna.

Trots att jag gick och la mig sist var jag först upp vid 8 på morgonen. För att vi skulle kunna åka så fort som möjligt fortsatte jag att städa och plocka undan lite, och vid 10 när alla var vakna började vi ta ner tältet och packa in våra saker i bilen. När vi var klara märkte vi dock att bilen var död, för vi hade glömt stänga av kylen. Som tur var kom det förbi några snälla campare som startade den åt oss, men den dog igen, så vi fick snällt gå och charma några backpackers från Nederländerna som startade den åt oss. När den startade andra gången slösade vi ingen tid, vi åkte direkt. Först bar det av till Collie för att käka frukost på McDonalds och köpa lite reseproviant, och sedan bar det av hemmåt. Travis körde ungefär halvvägs, sedan bytte vi och jag körde resten av vägen. Först till Ethan, sedan in i Leandras bil och hem till mig.

Vi gick över till Pete och Carrol för att låna deras pool en stund, vilket var väldigt skönt och uppfriskande. På kvällen frågade Daniel om Leandra och jag ville komma med honom och träffa hans vänner Jake, David, och Jonah, och det ville vi såklart! Vi åkte till Jakes hus, och där spelade vi lite tv spel i typ två timmar innan vi drog hem för att sova! Såååå skönt att få sova.