auspair.blogg.se

Förr förra veckan (veckonummer är för folk som är organiserade)

Jag skulle skriva hela förra veckan också men hey. Jag har inte tid så här är en uppdatering! *försvinner i ett moln av rök*

 

Tis 13 Feb


Tisdag är Jess Dag, så på tisdag kom Jess över. Leandra var över hos oss runt lunch dags, för att hjälpa mig baka en äppelpaj. Jess gillar nämligen inte söta saker så jag tänkte att jag skulle göra en äppelpaj och se om den passade, och Leandra gillar att baka och hade en ledig dag, så hon kom över och hjälpte mig göra paj. Hon åkte dock innan middags kaoset började. Till middag hade Ava bett om att få göra hemmagjord pasta, så Jess fixade fram allt man behövde, och runt 5 på Tisdag eftermiddag packade Rachel, Ava, Jess, Sandy, Dave, och jag in oss i köket och satte igång. Jess och jag hackade svamp till såsen, och Rachel, Ava, och Sandy kavlade ut degen och körde den genom pasta maskinen, medan Dave serverade dricka och kom med glada tillrop. När det blev nog mycket pasta att börja koka den flyttade Rachel till kokning, Jess gjorde såsen, och Sandy och jag hjälpte Ava göra mer pasta. Hela kalaset tog ca 2 timmar, och köket har aldrig känts så fullt av både folk, mat, och disk, men det var roligt. Maten i slutändan var värd allt ståhej, och äppelpajen till efterrätt var omtyckt av alla utom Jess som tyckte den var för söt (-.-)

Jag tog även med lite paj och vaniljsås till Pete, Carrol, Josh, och Daniel tvärs över gatan, och de tyckte den var mycket god.

På kvällen kom Josh och Daniel över och spelade lite banka bäver med Rachel, Jess, och mig, efter att Dave och Sandy gått och lagt sig.


Tors 15 Feb


På Torsdagen tog Dave den ena bilen (som var hans från början, vi hade bara fått låna den) och åkte hem. Dave bor rätt långt ifrån oss, så det skulle ta ett tag.

Jag och Leandra åkte till IKEA på förmiddagen! Där letade jag efter falukorv, men jag hittade tyvärr ingen. Istället åkte vi över till gallerian bredvid och gick omkring. Det var rätt bra, för jag hittade en massa saker som jag ville köpa och ge till Ava, så jag gjorde det. Bland annat köpte jag slime ingredienser, för det hade jag lovat Ava att vi skulle göra.

Det var även väldigt varmt, så på eftermiddagen gick jag och Ava över till Carrol och Pete och badade en liten stund, samt lekte en lek där jag kastade i mynt i vattnet, så fick Ava hämta upp rätt mynt. Om jag bad om 50 cent fick hon hämta ett 50 cent mynt från botten, och om jag bad om 30 cent fick hon hämta ett 20 cent mynt och ett 10 cent mynt. Det tyckte hon var roligt.

På kvällen kom Rachels vän Steph över och lockade Ava’s hår. Hon hade velat ha det lockigt ett par dagar, men det hade inte blivit av att vi lockat det, så nu hade vi kallat över ett proffs! Följande morgon fick jag gå upp extra tidigt och ta ut alla hennes lockar, spreja dem, fixa till hennes frisyr, och ta bilder åt Rachel.

 
 

Lör 17 - Sön 18 Feb


Lördag hade jag en fest på kvällen, men på förmiddagen gjorde jag och Ava slime! Hon tyckte det var fantastiskt roligt, och vi gjorde först en blå och sedan en gul, som sedan blev till en enda stor grön slime. Den var rolig att dra ut så långt det gick, och jag och Ava såg hur långt vi kunde dra den. Vi kunde lätt dra den dubbelt så lång som Ava. Jag hade köpt lite grejer att gömma i slimen, så innan vi slutade leka med den gömde jag en dinosaurie, en blomma, och tre gem figurer i den, som Ava fick hitta. Det tyckte hon var kul. Sedan fick hon leka lite med grannflickan Dahlia, och Sandy såg efter dem medan jag tog en dusch och klädde på mig för min fest.

 
 

Leandra, som också skulle med på festen, kom över vid 6 och fixade sig, samt lämnade av lite kakor hon bakat som hon gjort för många utav.

Daniel hade lovat att ta mig till en fest för att träffa några av hans vänner samt andra ungdomar i min ålder. Festen var väldigt rolig, och jag träffade en hel massa människor som jag bytte nummer och facebooks med. Redan på Söndag började jag prata med några utav dem, och gjorde upp planer om att mötas igen. Leandra stannade rätt länge, och Jess kom över några timmar innan hon åkte på sin BBQ. På eftermiddagen gjorde jag och Ava ‘snakebubbles’ och pysslade en stund, och hon gav mig ett armband för att jag är ‘den bästa au pairen någonsin!’